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Wednesday, 6 June 2018

APRICOT AND ORANGE BLOSSOM CLAFOUTIS (Clafoutis aux abricots et à la fleur d’oranger)

APRICOT AND ORANGE BLOSSOM CLAFOUTIS
(Clafoutis aux abricots et à la fleur d’oranger)


OMG! To be honest, if I were you, I would not even tried to cook this marvel... Why? Because it is the best you will ever eat in clafoutis... I always prepare 2 in a row as 1 is never enough!!! Apricots in London are outrageously good just right now, not like last year for example when I did not realize this clafoutis at all : the apricots were so dreadful... So I have warned you ;)


Wine pairing : Viognier (White) from Provence.





APRICOT AND ORANGE BLOSSOM CLAFOUTIS
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Eggs
Apricots 
Crème fraîche


In your cupboard
Brown caster sugar
Corn flour
Orange blossom

APRICOT AND ORANGE BLOSSOM CLAFOUTIS 
Serves 4-6

500g 17,63 oz of apricots cut in half (firms not too ripe)
2 eggs
1 egg yolk
70g 2,46 oz of brown caster sugar
30g 1,05 oz of corn flour
20cl 6,75 oz of crème fraîche
3 generous tbsp of orange blossom

Preheat your oven at 180° C.
In a bowl, mix the eggs with the yolk, sugar, corn flour, crème and orange blossom.
Dispose the half apricots in a square mould buttered and lined.
Pour the mixture on top of the apricots.
Pop in the oven for 45 minutes.
Enjoy ! 



Clafoutis aux abricots et à la fleur d’oranger


Pour 4-6 personnes
500g d’abricots fermes coupés en deux
2 œufs
1 jaune d’œuf
70g de sucre roux
30g de maïzena
20cl de crème épaisse
3 généreuses CAS de fleur d’oranger

Préchauffez votre four à  180° C.
Dans un bol, mélangez les œufs avec le jaune, le sucre, la maïzena, la crème puis la fleur d’oranger.
Disposez les moitiés d’abricots dans un moule beurré et fariné.
Versez l’appareil sur les abricots.
Enfournez pour 45 minutes.
Régalez-vous !

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