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Saturday, 24 March 2018

FRENCH TOASTIE WITH COMTE CHEESE (Croque campagnard au Comté)

FRENCH TOASTIE WITH COMTE CHEESE
(Croque campagnard au Comté)


In France, croque-monsieur is iconic in French gastronomy, the healthy fast food by excellence! When the burger mafia did not exist, we all enjoyed this delicious hot sandwich with a side salad and it was a feast! I propose a really yummy one with homemade bechamel to die for! If you cannot find Comté, go for some Gruyere cheese instead! 




Wine pairing : Fixin (White) from Burgundy.




FRENCH TOASTIE WITH COMTE CHEESE
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Finest ham
Grated Comté cheese
Milk
Butter

In your cupboard
Poîlane bread
Flour
Nutmeg

FRENCH TOASTIE WITH COMTE CHEESE 
Serves 2


4 slices of Poîlane bread
2 slices of finest ham (like torchon ham)
50g 1,7 oz of grated Comté cheese

For the béchamel sauce
50g 1,7 oz of grated Comté cheese
20cl 6,75 oz of milk
20g 0,70 oz of flour
20g 0,70 oz of butter
A pinch of nutmeg

Preheat your oven at 200° C.
For the béchamel : melt the butter in a pan over a low heat.
Add the flour in once and stir continuously. You’ll have a roux.
Add the milk progressively until boiling.
Add the Comté with the nutmeg stirring all the time.
Coat one slice of bread with a generous tbsp. of béchamel.
Dispose on it a slice of ham. Close with the second slice of bread.
Coat the top of the toastie with a generous tbsp. of béchamel and sprinkle with grated Comté cheese.
Repeat the operation for the second toastie.
Pop in the oven for 20 minutes.
Enjoy with a side salad well-seasoned! 





Croque campagnard au Comté


Pour 2 personnes
4 tranches de pain Poîlane
2 tranches de jambon à la coupe
50g de Comté râpé

Béchamel
50g de Comté râpé
20cl de lait
20g de farine
20g de beurre
Noix de muscade

Préchauffez votre four à 200° C.
Réalisez la béchamel : faites fondre le beurre dans une casserole à feu très doux.
Versez la farine en une fois.
Mélangez sans cesse en ajoutant le lait progressivement jusqu’à ébullition puis incorporez le Comté avec une pincée de noix de muscade.
Recouvrez une tranche de pain avec une généreuse cuillerée de béchamel.
Déposez par-dessus une tranche de jambon.
Fermez avec la seconde tranche de pain.
Recouvrez-là d’une généreuse cuillerée de béchamel ainsi que de Comté râpé.
Recommencez l’opération pour le second croque.
Enfournez pour 20 minutes et savourez avec une salade bien assaisonnée !

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