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Monday, 12 March 2018

CAMEMBERT AND SHIITAKES PIE (Tarte aux shiitakés et camembert fermier)

CAMEMBERT AND SHIITAKES PIE
 (Tarte aux shiitakés et camembert fermier)


With this so cold weather, a lovely pie with camembert cheese is the perfect comfort food for me! If you add like I did some healthy shiitake mushrooms, you'll have a yummy meal in no time leaving you some to watch the snow falling down...


Wine pairing : Cairanne (Red) from the Rhone Valley.





CAMEMBERT AND SHIITAKES PIE
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Puff pastry
Raw milk Camembert cheese
Butter
Shiitake mushrooms 
Crème fraîche
Egg

In your cupboard
Garlic 


CAMEMBERT AND SHIITAKES PIE 
Serves 6


1 puff pastry
450g 16 oz of shiitake mushrooms
1 raw milk camembert cheese cut into strips
1 egg
20cl 6,75 oz of crème fraîche
2 garlic cloves chopped
Butter for the pan

Preheat your oven at 180° C.
Soften the garlic with the mushrooms for 10 minutes in a pan with a little bit of butter.
Meanwhile, mix the crème with the egg in a bowl.
Butter and line a round pie tin and dispose the puff pastry in.
Prick the base all over with a fork and pour in the mushrooms.
Add the camembert strips and the crème mixture on top.
Pop in the oven for 35 minutes.
Enjoy with a green salad well seasoned!





Tarte shiitakés et camembert fermier


Pour 6 personnes
1 pate feuilletée
450g de shiitaké
1 camembert fermier coupé en lamelles
1 œuf
20cl de crème fraîche
2 gousses d’ail hachées
Beurre pour la poêle

Préchauffez votre four à 180° C.
Faites revenir l’ail avec les champignons dans une poêle avec un petit peu de beurre pendant 10 minutes.
Pendant ce temps, battez dans un récipient l’œuf avec la crème.
Foncez un moule à tarte, piquez le fond à l’aide d’une fourchette et déposez-y les champignons.
Disposez par-dessus les lamelles de fromage puis l’appareil.
Enfournez pour 35 minutes et dégustez avec une salade verte bien assaisonnée !

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