"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Thursday, 14 December 2017

GRATED APPLE AND LEMON PIE (Tarte aux pommes râpées et citron)

GRATED APPLE AND LEMON PIE 
(Tarte aux pommes râpées et citron)


Oh la la, I love this pie so much.... Easy, easy and a little bit easy. This pie is perfect for a pudding or dessert minute. You only need lemon, apple and a shortcrust pastry. It will reconciliate people who are normally not too keen on simple lemon pie... A real delight to be enjoyed by everyone in the family! 


Wine pairing : Coteaux de l'Aubance (Sweet white) from the Loire Valley. 






GRATED APPLE AND LEMON PIE
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Eggs
Shortcrust pastry
Butter
Lemon
Apples

In your cupboard
Caster sugar

GRATED APPLE AND LEMON PIE
Serves 6 people


80g 2,82 oz of melted butter
The zest and juice of 1 large organic lemon
2 eggs
100g 3,5 oz of caster sugar
3 apples (peeled and grated)
1 shortcrust pastry

Preheat your oven to 180° C.
Place the pastry in a pie tin.
In a bowl, whisk the butter with the eggs and sugar.
Add the grated apples and the lemon zest + the juice. Combine well.
Pour this mixture into the pie.
Bake for 35-40 minutes.



Tarte aux pommes râpées et citron

Pour 6 personnes
80 gr de beurre fondu
Le jus et zeste d'1 citron bio
2 œufs
100g de sucre en poudre
3 grosses pommes épluchées et râpées
1 pâte brisée 

Préchauffez votre four à 180° C.
Etalez la pâte dans un moule à tarte.
Dans un bol, mélanger le beurre avec les œufs et le sucre.
Ajoutez les pommes avec le zeste du citron et le jus. 
Versez cette préparation sur la tarte.
Enfournez pour 35-40 minutes.





Inspired by 750g magazine  

No comments:

Post a Comment