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Saturday, 16 December 2017

CHESTNUT, CÈPES AND PARSLEY SOUP (Soupe de châtaignes, Cèpes et persil)

CHESTNUT, CÈPES AND PARSLEY SOUP
(Soupe de châtaignes, cèpes et persil)


The smell of this soup is wonderful all around the kitchen. The chestnuts (as you may know it by now) are my "péché mignon". I had some cèpes from France in a jar I wanted to use. It was so cold outside that a soup came to my mind almost immediately... In addition, I bought a couple of days ago my favorite French brand of chestnuts at my supermarket, the equation for this soup was simple : cèpes, chestnuts, garlic and parsley. Hum, so yummy. Obviously if you don't have cèpes, use shiitake (or any other mushrooms really) instead...


Wine pairing : Bourgogne Aligoté (White) from Burgundy.





CHESTNUTS, CÈPES AND PARSLEY SOUP
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Parsley

In your cupboard
Cèpes
Potatoes
Shallots 
Garlic
Vegetable stock 
Whole peeled chestnuts 

CHESTNUTS, CÈPES AND PARSLEY SOUP
Serves 4-6


250g  8,7oz of cèpes (diced) 
400g  14 oz of potatoes (peeled and diced) 
2 Echallion shallots 
A generous handful of parsley (flat for me)
2 garlic cloves (crushed) 
1 vegetable stock 
1,5 l 52,5 oz of boiling water
240g 8 oz of whole peeled chestnuts

In a large saucepan, fry the shallots with the garlic in a little bit of olive oil for 2 minutes.
Add the mushrooms, chestnut and parsley.
Cook for a further 5 minutes.
Add the water, potatoes and stock.
Cover and cook for 25 minutes.
At the end of the cooking, blitz with a hand blender the mixture to create a soup.
It’s ready!



Soupe de châtaignes, cèpes et persil


Pour 4 personnes 
250g de cèpes coupés en morceaux (ou autres champignons des bois)
400g de pommes de terre coupées en morceaux
2 belles échalotes
1 généreuse poignée de persil finement coupé
2 gousses d’ail écrasées
1 bouillon cube végétal
1,5 L d’eau bouillante
240g de châtaignes cuites



Dans une grande casserole, faites revenir ail et échalotes dans un petit peu d’huile d’olive.
Ajoutez les cèpes, les châtaignes et le persil et poursuivre la cuisson 5 minutes.
Complétez avec l’eau bouillante, les pommes de terre et le cube.
Couvrir et cuire 25 minutes.
A la fin de la cuisson, réduire en soupe la mixture à l’aide d’un mixeur plongeant.
Régalez-vous !

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