"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Monday, 18 December 2017

CHANTERELLES COOKIES (Cookies aux chanterelles)

CHANTERELLES COOKIES 
(Cookies aux chanterelles)


Yes, cookies with chanterelles. It is so yummy you have no idea! But why eating mushrooms in a cookie shape? Because when you have a leftover with just 100g, you obviously have not enough for everyone. Including the mushrooms in a biscuit or a flan is a very nice way of sharing them with others... If you cannot find chanterelles, go for any forest mushrooms...


Wine pairing : Bergerac (White) from the South West.




CHANTERELLES COOKIES 
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Butter
Egg
Parsley
Chanterelles

In your cupboard 
Flour
Garlic


CHANTERELLES COOKIES 
For 9 cookies


125g 4,40 oz of self-rising flour
50g 1,76 oz of soft butter
1 egg beaten
1 garlic clove crushed
100g 3,5 oz of chanterelles diced
A few springs of parsley finely chopped
Butter for the pan

Brown the garlic and parsley in a pan with a little bit of butter under a high heat.
Add the mushrooms and cook for a few minutes.
Set aside to let it cool down.
Meanwhile, in a bowl, mix the flour with the butter and the egg.
Incorporate the mushrooms mixture and form a ball with the dough.
Set aside in the fridge for 30 minutes.
Preheat your oven at 180° C.
Form 12 little balls with the dough and put them on a baking paper.
Cook for 15 minutes.



Cookies aux chanterelles


Pour 9 cookies
125g de farine tamisée
50g de beurre mou
1 œuf battu
1 cac de levure
1 gousse d’ail émincée
100g de chanterelles coupés en morceaux
Quelques branches de persil finement émincés
Beurre pour la poêle

Faites revenir l’ail, le persil et les chanterelles dans une poêle avec un peu de beurre à feu vif pendant quelques minutes.
Réservez puis laissez refroidir.
Pendant ce temps, mélangez la farine et la levure dans un récipient puis ajoutez l’œuf puis le beurre.
Incorporez la mixture des champignons et formez une boule.
Conservez-la au réfrigérateur pendant 30 minutes.
Préchauffez votre four à 180° C.
Recouvrez une plaque de papier cuisson.
Réalisez 12 petites boules dans la pâte puis aplatissez-les.
Déposez-les sur la plaque et enfournez pour 15 minutes.

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