"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Sunday, 5 November 2017

UNCOMPLICATED VEGETARIAN CHRISTMAS - CRAB, GINGER AND AGEN PRUNES VERRINES

 UNCOMPLICATED VEGETARIAN CHRISTMAS
CRAB, GINGER AND AGEN PRUNES VERRINES


Yes, I know, I know, I know! In 7 weeks only, it's Christmas. Good Lord, would it be possible to slow the time a little bit. I would like to be like Bergson and Einstein to understand the presence of time to my consciousness? To be able to understand the physician when he measures time and space... Oh my God... I lost myself with those two... Ok, shall we eat? As usual when Christmas arrives, I propose you 7 very easy recipes for your Christmas repast. This year, the theme is vegetarian (lacto-ovo-pesco). No meat here only fish, eggs and dairy products. We will begin with a marvelous little verrine of crab inspired by the great Ducasse, twist with ginger and sweetened with my dearly Agen prunes : an appealing mise en bouche to enchant your tastes bud. 



Wine pairing : Chasselas (White) from the Alsace.




CRAB, GINGER AND AGEN PRUNES VERRINES 
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Fresh white crab meat 
Fresh basil leaves
Lime
Fresh ginger

In your cupboard 
Agen prunes



CRAB, GINGER AND AGEN PRUNES VERRINES 
Serves 4



150g 5,2 oz of fresh white crab meat

5 Agen prunes

5 fresh basil leaves

3cm of fresh ginger

The juice of 1 little lime

Cut in tiny chunks the prunes, basil and ginger.
Mix the lime juice with the lime juice.
Combine the 2 mixtures together.
Pour into 4 lovely verrines and serve immediately!




« Le temps pourrait ne pas exister au niveau le plus fondamental de la réalité physique ». 
Faire du temps une notion malléable, toute relative d’un certain Einstein…

Le souci est tout de même actuel et de taille : Noel est dans 7 semaines ! En omettant les boucles temporelles ou vous pourriez échouer, vous devriez et ce comme pas mal de monde, vous attabler devant un pantagruélique diner. Diner qui sera cette année rapide et végétarien.

Dans ce présent particulier je vous présente une verrine de crabe relevée de gingembre et adoucit de pruneaux d’Agen dont vos papilles se souviendront longtemps…

En me perdant chez Bergson, je prends également conscience que c’est l’heure du rdv de la charmante Chris. J’ai choisi d’illustrer l’idée de l’existence du temps avec le clip phénoménal de Kilie Minogue qui résume à lui seul cette phrase d’un certain Albert « La distinction entre passé, présent et futur n’est seulement qu’une illusion obstinément persistante »



Verrines de crabe, gingembre et pruneaux d’Agen

Pour 4 personnes 
150g de chair de crabe fraiche
5 pruneaux d’Agen
5 feuilles de basilic
3cm de gingembre
Le jus d’1 petit citron vert

Coupez en brunoise les pruneaux, basilic et gingembre.
Assaisonnez le crabe du jus de citron.
Mélangez bien le crabe à la préparation aux pruneaux.
Disposez dans 4 jolies verrines et servez !



 

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