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Monday, 13 November 2017

UNCOMPLICATED VEGETARIAN CHRISTMAS - CARAMELIZED SUN GOLD CHERRY TOMATOES WITH MORBIER CHEESE

 UNCOMPLICATED VEGETARIAN CHRISTMAS
CARAMELIZED SUN GOLD CHERRY TOMATOES WITH MORBIER CHEESE



Miam! The wow factor little amuses-bouche your guests will absolutely adore. The lovely orange color definitely add a festive touch and when you devour those little treats, the ravishing caramel explodes in your mouth to finish with the strong yet subtle taste of the nice Morbier... This cheese from Jura in France is made than more 2 centuries...




Wine pairing : Santenay (Red) from Burgundy.








CARAMELIZED SUN GOLD CHERRY TOMATOES WITH MORBIER CHEESE
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Morbier cheese
Cherry tomatoes
Lemon 

In your cupboard
Sugar
Sesame seeds


CARAMELIZED SUN GOLD CHERRY TOMATOES WITH MORBIER CHEESE
Serves 4



100g 3,5 oz of Morbier cheese
12 Sun Gold cherry tomatoes
250g 8,81 oz of sugar
15cl  5 oz of water
A few drops of lemon juice
Sesame seeds

Preheat your oven to 180 ° C.
Cut the hat of each tomato and roughly empty them with a teaspoon.
Arrange them on a plate, head down.
Prepare the caramel:
In a saucepan, bring to the boil the sugar with the water and a few drops of lemon juice.
When it begins to color, stir very gently with a wooden spatula until it has reached a nice light brown color.
Stop the cooking by placing the pan in a cold water bath.
Using a brush spread a thin layer of caramel on each tomato (about 3/4 of its height) then immediately roll each tomato in white sesame seeds.
Detail the Morbier cheese in 12 cubes. 
Garnish each tomato with a dice of Morbier and bake for 2 minutes to soften the cheese without melting it.
Once cooked, cover the tomatoes with their hats if you wish.
Serve warm or cold.




Tomates cerise caramélisées au Morbier

Pour 4 personnes
100 g de Morbier
12 tomates cerise
250 g de sucre
15 cl d'eau 
Quelques gouttes de jus de citron
Graines de sésame

Préchauffez votre four à 180 ° C.
Coupez le chapeau de chaque tomate puis les évider avec une petite cuillère.
Disposez-les sur une assiette la tête en bas.
Préparez le caramel
Portez à ébullition dans une casserole, le sucre, l’eau et quelques gouttes de citron
Lorsque le sucre commence à colorer, remuez très délicatement avec une spatule en bois jusqu’à ce que le caramel atteigne une jolie coloration.
Stoppez la cuisson en déposant la casserole dans un bain d'eau froide.
A l'aide d'un pinceau, étalez une fine couche de caramel sur chaque tomate (sur les 3/4 de sa hauteur) puis les rouler immédiatement dans les graines de sésame.
Détaillez le fromage en 12 cubes et insérez-les dans chaque tomate.
Enfournez pour 2 minutes seulement, le fromage doit se ramollir et non fondre.
Ajoutez les chapeaux si vous le souhaitez et servez tiède ou froid.

Inspired by Cuisine Actuelle

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