"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Sunday, 26 February 2017

OLIVES IN TOMATO SAUCE (Olives à la sauce tomate)

OLIVES IN TOMATO SAUCE 
(Olives à la sauce tomate)


This ravishing amuse-bouches minute will charm your palate. I love it so much, I do it for myself when I am hungry but still looking for something healthy! Used as a dip or with a crusty fresh bread, those olives are definitely a winner!



Wine pairing : Quatourze rouge (Red) from Languedoc-Roussillon.





OLIVES IN TOMATO SAUCE 
A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Tomato paste

In your cupboard
Onion
Garlic
Dry thyme
Pitted green olives
Olive oil

OLIVES IN TOMATO SAUCE
Serves 6


1 onion chopped
150g 5,2 oz of tomato paste
160g 5,64 oz of pitted green olives
1 garlic clove crushed
A little bit of dry thyme
Olive oil for the pan

In a pan, soften the onion and garlic with the tomato paste in a little bit of olive oil for 5 minutes.
Add the olives and thyme.
Combine well and cook for a further 10 minutes.
It's ready!



Olives à la sauce tomate

Pour 4-6 personnes
1 oignon haché
140g de concentré de tomates
160g d’olives vertes dénoyautées
1 gousse d’ail écrasée
Un peu de thym
Huile d’olive pour la poêle

Dans une poêle, faites revenir l’oignon, l’ail et le concentré dans un peu d’huile d’olive pendant 5 minutes.
Ajoutez les olives et le thym.
Poursuivez la cuisson 10 minutes en remuant bien.
Servir en dip ou avec du pain frais.

Inspired by Marmiton magazine

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