"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Monday, 20 February 2017

CUMIN AND HAM MADELEINES (Madeleines jambon et cumin)

CUMIN AND HAM MADELEINES
(Madeleines jambon et cumin)

If you run out of ideas for your next buffet or aperitif, those little treats will do the trick...;) Salted madeleines are one of my favorite when I invite friends over as it is terribly easy to do and have a little chic side as well.;)

Cocktail pairing : Mulled cider here



CUMIN AND HAM MADELEINES

A quick glance in your kitchen…

In your fridge
Eggs
Milk
Butter
Ham
Ground Parmesan

In your cupboard
Flour
Baking powder
Olive oil
Cumin seeds


CUMIN AND HAM MADELEINES
For 17 madeleines


100g 3,5 oz of flour sifted
2 eggs 
7g 0, oz of baking powder 
45g oz of milk
20g 0,70 oz of olive oil
20g 0,70 oz of melted butter
100g 3,5 oz of ham finely chopped
15g 0,5 oz of ground Parmesan
3g 0,10 oz of cumin seeds
Butter for the madeleine tray


Mix all the ingredients together.
Set aside in the fridge for 15mn.
Pre-heat your oven to 220°.
Brush a Madeleine tray with butter.
Put a heaped tbs of mixture into each madeleine shell.
Cook for 4 minutes ONLY!.
Turn the oven onto 180° and bake for a further 6 minutes ONLY!


Madeleines jambon et cumin

Pour 17 madeleines 
100g de farine tamisée
20g de beurre fondu
100g de sucre
2 œufs
45g de lait
7g de levure chimique
20g d'huile d'olive
15g de parmesan 
100g de jambon mixé
3g de cumin en poudre  
Beurre pour le moule


Dans un bol, mélangez tous les ingrédients listés ensemble.
Entreposez-le au réfrigérateur 15 minutes.
Préchauffez votre four à 220° C.
Versez 1 cuillerée de la préparation dans chaque empreinte de madeleine préalablement beurrée.
Enfournez pour 4 minutes.
Baissez la température à  180°C et poursuivre la cuisson pendant 6 minutes.

Inspired by mini madeleines book

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