"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Thursday, 25 August 2016

PINEAPPLE, VERBENA AND GRAND-MARNIER FRUIT SOUP (Soupe d'ananas, verveine et Grand-Marnier)

PINEAPPLE, VERBENA AND GRAND-MARNIER FRUIT SOUP
(Soupe d'ananas, verveine et Grand-Marnier)


Nothing can beat a lovely fruit soup when the temperature are so high you do not know what to eat (apart from the iconic ice cream...). This fruit soup is terribly yummy, easy and tasty. The idea of verbena with pineapple and Grand-Marnier is very interesting. The French liqueur exists since 1880. It is a blending of Cognac with a rare variety of orange from the Carribean (Citrus bigaradia). You may omit the Grand-Marnier if you prefer.
Enjoy with moderation...;)






PINEAPPLE, VERBENA AND GRAND-MARNIER FRUIT SOUP
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Pineapple
Lime
Orange juice

In your cupboard
Caster sugar
Verbena infusion bag
Grand-Marnier


PINEAPPLE, VERBENA AND GRAND-MARNIER FRUIT SOUP
Serves 4

1 fresh pineapple (around 500g 17,63 oz), peeled and cubed
50g 1,7 oz of caster sugar
10cl 3,40 oz of water
20cl 6,75 oz of orange juice
The zest of 1 lime 
2 Verbena infusion bags
8cl 2,81 oz of Grand-Marnier (or Cointreau)

Bring the water to the boil with the orange juice, the lime zest and the sugar.
Add the verbena bags, the Grand-Marnier and the pineapples.
Set aside to cool down in the frigde and discard the verbena bags.
Best served chilled!
You may used pineapples in can. Replace the water and the sugar with the can juice then (15cl).





Soupe d'ananas, verveine et Grand-Marnier

Pour 4 personnes
1 ananas (500 g épluché)
50 g de sucre
10 cl d’eau
20 cl de jus d’orange
Le zeste d'1 citron vert
2 sachets de verveine
8 cl de liqueur Grand Marnier®

Épluchez et taillez en bâtonnets l’ananas, sans oublier de retirer le cœur qui est dur.
Faites bouillir l’eau, le jus d’orange, le zeste du citron vert râpé fin et le sucre.
Ajoutez le sachet de verveine et la liqueur Grand Marnier®, puis les ananas. 
Laissez refroidir puis retirer le sachet de verveine.
Servez très frais.
Vous pouvez, utiliser des ananas en boîte. Dans ce cas, remplacez l’eau et le sucre par le jus de la boîte (15 cl).

Inspired by Grand Marnier

No comments:

Post a Comment