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Wednesday, 24 August 2016

BRIE AND LEZIGNAN ONION PIE (TARTE BRIE ET OIGNONS DE LEZIGNAN)

BRIE AND LEZIGNAN ONION PIE
(TARTE BRIE ET OIGNONS DE LEZIGNAN)


OMG! I have discovered Lézignan onions in the South of France and it has been a complete success with my cooking... First, when you prepare your onions, you do not cry like mad. You have tears in your eyes but you don't cry...;) Then cooked, it release a "je ne sais quoi" which makes any dishes a marvel of savor... Yes, if you can taste those Lézignan onions, do not hesitate.
For this pie, I used some obviously (but you can with any onions of course...). The combination of Brie with the underground bulb is a match made in heaven... With a green side salad, it will be a lovely meal made in no time... Régalez-vous!


Wine pairing : Vin de Savoie Crépy (White) from the Savoy & Bugey.





BRIE AND LEZIGNAN ONION PIE 
A quick glance in your kitchen...


In your fridge
Puff pastry
Brie cheese
Crème fraîche
Butter


In your cupboard
Mustard
Caster sugar
Onions


BRIE AND LEZIGNAN ONION PIE 
Serves 6


1 puff pastry
400g 14,10 oz of Brie cheese (sliced)
1 or 2 tbsp of mustard
1 tbsp of brown caster sugar
2 Lézignan onions (if possible...), thinly sliced 
3 tbsp of crème fraîche
A little bit of butter for the pan

Preheat your oven at 200°C.
Place the pastry in a pie tin and spread the mustard all over.
In a pan, gently cook the onions with the sugar for a few minutes.
Dispose the Brie cheese over the pastry.
Add the onions and the crème fraîche.
Bake for 35 minutes.
Serve with a green salad.



TARTE BRIE ET OIGNONS DE LEZIGNAN


Pour 6 personnes

1 pâte feuilletée
400g de Brie coupé en tranches
1 à 2 CAS de moutarde
2 oignons de Lézignan (ou autres) emincés
1 CAS de sucre roux
3 CAS de crème fraîche 
Du beurre pour les oignons 

Préchauffez votre four à 200°c.
Déroulez la pâte dans un moule
à tarte et tartinez-la de moutarde.
Faites revenir les oignons dans le beurre pendant quelques minutes avec le sucre.
Déposez-le Brie sur la pâte, recouvrez avec les oignons puis la crème. 
Enfournez pour 35 minutes.
Servir avec une salade verte.

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