"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Saturday, 23 April 2016

MELANZANE ALLA ROMANA (Stuffed Aubergines)

MELANZANE ALLA ROMANA 
(Stuffed Aubergines)

For the purist it is obviously a kind of melanzane alla romana as I have omitted the breadcrumbs and the eggs for an express version... I used as well a tin of chopped tomatoes for the little sweet and sour taste they possess once cooked. Prepare a lovely salad to accompany this yummy dish and you'll have a balanced supper in no time...


Wine pairing : Gravina (White) from Puglia.





MELANZANE ALLA ROMANA
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Aubergines
Parmesan cheese
Mozzarella
Fennel
Rocket salad

In your cupboard 
Onion
Garlic
Tin of chopped tomatoes
Olive oil
 

MELANZANE ALLA ROMANA 
Serves 2

2 aubergines cut in half
1 chopped onion
1 crushed garlic
1 can of chopped tomatoes
1 mozzarella sliced
Olive oil 
Rocket salad
Fennel
Shaved Parmesan

Preheat your oven at 200°C.
Cook the aubergines for 5 minutes in your MW (@ 800°C).
At the same time, soften the onions with the tomatoes in a pan.
Once cooked, scraped the aubergines flesh with a spoon.
Discard it or add it to the pan.
Cook for a further 2 minutes.
Deposit a layer of the tomato mixture then the mozzarella in the aubergines.
Drizzle with olive oil.
Put in the oven for 15-20 minutes.
Prepare a salad with rocket, fennel and Parmesan.
Serve and enjoy! 
Dressing ideas (HERE)



Aubergines à la romaine

Pour 2 personnes 
2 aubergines coupées en deux dans la largeur
1 oignon émincé
1 gousse d’ail écrasée
1 boite de tomates en conserve
1 mozzarella en tranches
Huile d’olive
Salade de roquette
1 petit bout de fenouil
Copeaux de parmesan


Préchauffez votre four à 200°C.
Cuire les aubergines au MO, 5 minutes @ 800°C.
Pendant ce temps, attendrir les oignons et les tomates dans une poêle pendant quelques minutes.
Une fois cuites, retirer la chair des aubergines avec une cuillère.
Déposer une couche de préparation à la tomate dans les aubergines évidées puis ajoutez la mozzarella.
Assaisonnez d’huile d’olive.
Enfournez pour 15-20 minutes.
Préparez une salade avec la roquette, fenouil et parmesan.
Servir avec les aubergines.
Idées de vinaigrettes (ICI).

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