"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Friday, 18 September 2015

CARBONARA CAKE (Cake à la carbonara)

CARBONARA CAKE 
(Cake à la carbonara)

Because when I did this cake, I realized that I used the ingredients for a carbonara dish, it's for obvious reason I named it carbonara cake! You normally have everything in your fridge so it is very handy for your Sunday night supper. With a nice salad to balance it, adults and kids will be pleased to eat so go for it... !

Wine pairing : Morgon (Red) from Beaujolais.





CARBONARA CAKE
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Eggs
Parmesan
Pancetta (or lardons)
Crème fraîche
Milk

In your cupboard
Onion
Self-rising flour

CARBONARA CAKE
Serves 4-6

200g 7 oz of pancetta (or lardons)
1 large onion (chopped)
150g 5,2 oz of self-rising flour sifted
3 eggs
100g 3,5 oz of Parmesan
10cl 3,40 oz of crème fraîche
10cl 3,40 oz of milk

Pre-heat your oven at 180.
Fry the pancetta in a pan with a little bit of olive oil.
Add the onion and the crème and cook for 5 minutes.
Meanwhile, in a bowl, combine the flour with the milk, the Parmesan and the eggs .
Add the pancetta mixture to the bowl and mix thoroughly.
Butter and line a loaf tin.
Pour the preparation in.
Bake for 35 minutes.
Enjoy with a salad (seasoning here)



Cake à la carbonara

Pour 4-6 personnes
200g de lardons (de pancetta si possible)
1 gros onion émincé
150g de farine tamisée
1 sachet de levure
3 oeufs
150g de Parmesan 
10cl de crème fraîche
10cl de lait

Préchauffez votre four à 180°C.
Faites revenir l'oignon émincé dans une poêle avec un petit peu d'huile d'olive.
Ajoutez dans la poêle les lardons et la crème.
Cuire pendant 5 minutes en remuant bien.
Pendant ce temps, dans un récipient , mélangez la farine avec la levure, le lait, le Parmesan et les oeufs.
Ajoutez à cette préparation , les lardons. Bien mélanger le tout.
Versez dans un moule à cake.
Enfournez pour 35 minutes de cuisson environ.
Servir avec une bonne salade.
Idées de vinaigrettes ICI

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