"Simplicity is the ultimate sophistication" LdV

Monday, 2 March 2015

BIBIMPAP 비빔밥

BIBIMPAP 비빔밥

As well as being a traditional Korean dish, Bibimpap is the little nickname of my son! Yes, my son adore this recipe which is very easy to do and full of distinctive flavor. In addition, it is well balanced in proteins and vegetables. Perfect for busy adults and growing children !!! You can find miso paste in Waitrose or Whole Food and Mirin nearly everywhere now...


Wine pairing : Sauvignon (White) from The Loire Valley.


BIBIMPAP 
Gluten-free version
Use gluten-free rice "Ilumi White Long grain rice"


BIBIMPAP  
A quick glance in your kitchen...

In your fridge
Rump steak
Shiitake mushrooms
Carrots
Spinach
Beansprout
Eggs
Chili sauce
Red miso paste
Garlic puree 

In your cupboard 
Rice
Sesame seeds
Soya sauce
Sesame oil
Caster brown sugar
Mirin

BIBIMPAP  
Serves 2-3 people
250g 8,81 oz of rump steak (diced) 
250g 8,81 oz of rice
100g 3,5 oz of shiitake mushrooms
150g 5,2 oz of carrots (cubed) 
200g 7,05 oz of spinach
150g 5,2 oz of beansprout 
2 tbsp of sesame seeds 
2-3 eggs

Marinade
2 tbsp of soya sauce 
2 tbsp of sesame oil 
1 tbsp of brown sugar
1 tbsp of chili sauce

Sauce
1 tbsp of red miso paste 
2 tbsp of chili sauce 
1 tbsp of brown sugar 
2 tbsp of mirin 
1 tbsp of garlic puree

Put the meat in a bowl and add the marinade. Combine well. Set aside in the fridge.
Bring to the boil water for the rice. 
Cook the rice for 12 minutes.
In a pan, cook the spinach in a little bit of sesame oil for a few minutes. 
Add the sesame seed. Set aside.
In the same pan, cook the carrots with the shiitake in sesame oil for a few minutes. Set aside.
In a wok, cook the rump steak with the marinade and in the meantime, made 2 or 3 fried eggs in a pan.
Prepare the sauce.
In each plate, put some rice, beef, assorted vegetables, egg and drizzle with the sauce on top of the rice.
Enjoy!




Bibimpap

Pour 2-3 personnes
Marinade
2 cas de sauce soja
2 cas d’huile de sésame
1 cas de sucre roux en poudre
1 cas de sauce chili
Sauce
1 cas de pate miso rouge
2 cas de sauce chili
1 cas de sucre roux en poudre
2 cas de mirin (ou vinaigre de riz)
1 cas de purée d’ail (ou 1 gousse d’ail écrasée)

250g de rump steak (coupé en morceaux)
250g de riz basmati
100g de champignons shiitake (ou autres)
150g de carottes (coupées en dés)
200g d’épinards frais
150g de pousse de soja
2 cas de graines de sésame
2-3 œufs

Placez la viande dans un bol et la recouvrir de la marinade. Entreposez au frigo.
Réalisez la sauce. Réservez.
Pendant ce temps, faites bouillir l’eau pour le riz. Cuire le riz pendant 10-15 minutes.
Dans une poêle, faites revenir les épinards dans un petit peu d’huile de sésame pendant quelques minutes. Ajoutez les graines de sésame. Remuez bien. Réservez.
Dans la même poêle, faites revenir les carottes avec les shiitakes dans un petit peu d’huile de sésame pendant quelques minutes. Réservez.
Dans un wok, faites revenir la viande avec la marinade. Cuire quelques minutes.
En même temps, faites 2 ou 3 œufs au plat dans une poêle.
Dans chaque assiette, placez du riz, du bœuf, un assortiment de légumes et l’œuf.
Ajoutez la sauce sur le riz.
Servir.

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